Miniolympiáda 3G

03.06.2015 11:42

    Dňa 29. mája sa na miestnom ihrisku v obci Santovka spojili tri generácie, aby si spoločne zašportovalia zabavili sa. Vrámci osláv MDD sa stretli miestni škôlkári, školáci a klienti ZpS - DD Santovka na podujatí nazvanom Miniolympiáda 3G, ktoré pre nich vďaka finančnej podpore Nitrianskeho samosprávneho kraja pripravila miestna základná škola v spolupráci s našim občianskym združením.

Ako každá správna olympiáda, aj táto „mini“ začala zapálením olympijského ohňa, ktorý priniesli na miesto dvaja malí športovci. Všetci účastníci boli potom rozdelení do zmiešaných tímov tak, aby v každom tíme bol jeden škôlkár, jeden školák a jeden dôchodca, čím sa nám sily pekne vyrovnali. Nasledovali zábavné športové súťaže, na prvý pohľad jednoduché, avšak vyžadujúce obratnosť a vytrvalosť. Obzvlášť treba vyzdvihnúť snahu klientov ZpS - DD Santovka, ktorí aj vo svojom pokročilom veku prejavili mimoriadneho športového ducha. Po úspešnom zdolaní všetkých disciplín nastalo konečné hodnotenie a ocenenie víťazov, ako aj pochvala za snahu všetkým zúčastneným. Víťazi boli odmenení skutočnými pamätnými medailami a diplomami, ktoré im budú túto netradičnú olympiádu ešte dlho pripomínať. Na záver sa mohli všetci občerstviť pri pohostení, ktorí pre nich spolu so sladkými odmenami zabezpečila obec Santovka. 

Víťazom blahoželáme, organizátorom ďakujeme a dúfame, že sa aj v budúcnosti stretneme pri podobných spoločných podujatiach.