Opäť k nám zavítal Mikuláš

10.12.2014 21:08

 

    Ako každý rok o tomto čase, aj tohtoročný 6. december sa niesol v znamení mikulášskych osláv. Inak tomu nebolo ani u nás v Santovke a vianočne vyzdobená obecná telocvičňa sa zaplnila rodinami s najmenšími obyvateľmi obce. Šikovné pani učiteľky z miestnej materskej a základnej školy so svojimi zverencami celý mesiac nacvičovali, aby mohli malí aj väčší škôlkári a školáci predviesť vydarený kultúrny program, ktorým potešili svojich rodičov a starých rodičov, ukázali svoju šikovnosť Mikulášovi a anjelovi a pokúsili sa udobriť si čerta. Tí ich za to obdarovali sladkým balíčkom a malé občerstvenie v podobe sušienok a voňavého vareného vínka bolo pripravené aj pre dospelých.

    Už piaty ročník spoločnej akcie Občianskeho združenia „Do školy“ Santovka, materskej a základnej školy a obecného úradu pod názvom Vianočná besiedka sa uskutočnil aj vďaka poskytnutej dotácii na podporu kultúry z Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja. V priebehu mesiaca november sa uskutočnili tvorivé dielne, na ktorých šikovné mamičky, pani učiteľky a členky miestneho Klubu seniorov vyrábali z materiálu zakúpeného z poskytnutých financií drobné dekorácie a darčeky. Časť originálnych diel, ktoré deti vytvorili, poputovala ako darčeky obyvateľom blízkych Domovov sociálnych služieb, zvyšok výtvorov bolo ponúknutých na predaj na Vianočnej besiedke. Ich predajom obe školy získali financie na nákup ďalších pomôcok a vybavenia pre deti. 

    Chceme poďakovať všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli a veríme, že sa stretneme na rovnako príjemnom podujatí  opäť o rok.